tirsdag den 17. november 2009

Syning for børn

Det kan være svært at finde projekter små børn kan lave, men den gode gammeldaws gulvklud kan de fleste børn lære at sy. Her er Jeppe og Naja i gang, billedet er fra sidste år og Naja er blot 3 og Jeppe 4½. Prøv at se hvem der har fattet pointen først og bedst!!! Mon genet for håndarbjde er kønsbestemt, ja, jeg spør' bare??!!:-)

 

(Husk at klikke på billederne, så ser du dem i stor størrelse)
Nu er Naja's "syklud" færdig, vi mangler lige en bagbeklædning, for det skal selvfølgelig blive til en pude. Det kunne jo også blive alt muligt andet, taske, dukke-tæppe, en hat, vanter - you name it...

Forleden ville hun gerne sy en ny klud, men da jeg ikke lige havde en liggende, og hun insisterede på at sy, kom jeg i tanke om den gamle teknik med at sy på pap. - Også en god metode til, at lære at styre nål og tråd!
Naja fik tegnet tegning, jeg fik lavet huller og så var det bare i gang... Gad vide om man stadig kan købe syark med udstandsede huller i hobbyforretningerne eller hos forhandlere af beskæftigelsesmaterialer??? Mon nogen ved det???

Ellers kan man lave det selv:
1. Tegn en enkelt tegning uden for mange detaljer på karton (vi brugte en cornflakespakke:-) Start gerne med A5.
2. Lav huller med stoppenål
3. Sy med ikke for lang tråd

Det kunne også blive en rigtig fin julegave!
Posted by Picasa

7 kommentarer:

 1. Lige netop de gulvklude er jeg på jagt efter, men hvor skaffer man dem mon?? Går ud fra det er det samme som grovvaflet pique? Tænker det lige kunne være noget for min datter, måske til noget julegave hun kunne lave.. :)
  kh Rakel.

  SvarSlet
 2. Hej Rakel og velkommen på min blog:-)
  Jeg ved ikke om guldklude er lavet af grovvaflet pique, det kender jeg faktisk ikke!!
  Vigtist er det at der er store, tydelige løkker garnet kan puttes igennem...
  De gulvklude vi har brugt, tror jeg kan købes i Brugsen eller Bilka måske...
  Man kunne lave fine julegaver, også i små formater, for det tar' selvfølgelig lidt lang tid med sådan en stor klud.. Vil glæde mig til at se resultatet, hvis I går i gang:-)
  Bedste hilsner Lone

  SvarSlet
 3. Hej Lone...nej hvor ser det hyggeligt ud og super idé med at sy tegninger. Jeg har skrevet det hele ned i min "fremtidige geniale projekter idé bog" :-)Kh.

  SvarSlet
 4. Hej Lone, tak for din kommentar, jeg blir ski så glad, når der kommer en ny forbi :)
  Du er vist også en rigtig krea-mor med mere. Det er dejligt at lave hygge på den måde med sine børn. Jeg har købt sådan en strikke-maskine-dims så min søn på 10 kan lave hestetømme-finden i stort format. Han har lavet et halstørklæde til sig selv i hvert fald. Hans lillebror vil også meget gerne prøve.
  Jeg kan se du laver nogle rigtig fine ting også, så jeg glæder mig over, at du fandt mig, så jeg kunne finde dig. Så kan vi inspirere hinanden.
  Kh Rikke

  SvarSlet
 5. Nej nu glemte jeg at rose dine strikkede veste, de er rigtig retrolækre!!!

  SvarSlet
 6. Hej Westmose... Ha-ha, ja, den bog skriver vi vist alle på:-) Det er rigtig dejligt når vi kan udveksle ideer til hvilke små kreative projekter vi kan beskæftige vores poder med, mens vi beskæftiger os med vores egne:-)

  -og til dig RikkeW, ja, jeg ved ikke lige hvilken omvej der gjorde at jeg fandt dig, det ved man ikke altid herinde hvor der sker så meget spændende:-) Det kan til tider være svært at få lavet noget kreativt, for tiden flyver her i blogland.
  Er det en strikkeliseagtig ting du hentyder til, sådan en har jeg godt se i legetøjskatalogerne. Dejligt at høre at de kan bruges til noget. Jeg elsker nyttige legeaktiviteter. Skal også ha' købt sådan en tegnemaskineting der fungerer som tandhjul der kan lave smukke mønstre, kan du huske dem???
  Tak for ros af mine veste:-)

  SvarSlet
 7. Hej

  Sikke en god idé med syede tegninger - især til lidt større børn end mine... :-)

  Og fine, fine veste, du viser længere nede også... skønne farver og striber...

  Tak for kikket herinde, og tak fordi du vil være med i min give away.

  Hilsen Helle

  SvarSlet